Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Prelekcja PFPŻ ZP dla studentów SGGW
Dr Marta Tomaszewska-Pielacha, dyrektorka ds. żywności i żywienia PFPŻ ZP omówiła temat "Optymalizacja wartości odżywczej produktów na przykładzie ograniczenia spożycia cukrów w diecie konsumentów w Polsce" na zajęciach Wydziału Żywienia Człowieka SGGW.

W ramach przedmiotu Metody doskonalenia jakości żywności, studenci kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności w dn. 21 maja br. mieli okazję spotkać się z dr Martą Tomaszewską - Pielacha, dyrektorką ds. żywienia PFPŻ ZP.

W ramach wykładu Dyrektorka PFPŻ ZP omówiła główne trendy na rynku żywności i wyzwania, z jakimi mierzą się producenci, związane z doskonaleniem składu i jakości odżywczej produktów.

Przedstawiła też istotne działania reformulacyjne prowadzone przez przemysł żywnościowy, które dotyczą dużej kategorii produktów dostępnych na polskim rynku. Trend ten jest odpowiedzią na wyzwanie zapewnienia konsumentom dostępu do tzw. „zdrowszej opcji”.

2024.05.21

Zdj. Wydział Żywienia Człowieka SGGW

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij