Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Opakowania wielokrotnego użytku: Zbadaj, jak opakowania wielokrotnego użytku mogą pomóc Twojej firmie w redukcji odpadów i wpływie na środowisko
Odpowiedzialność za środowisko stała się ostatnimi czasy priorytetem dla firm spożywczych na całym świecie. W miarę jak przedsiębiorstwa starają się zmniejszać swój ślad środowiskowy i stosować bardziej zrównoważone praktyki, bardzo wzrosło znaczenie opakowań wielokrotnego użytku.

Charakterystyczne cechy opakowań wielokrotnego użytku odróżniają je od alternatywnych opakowań jednorazowego użytku, oferując szeroki wachlarz korzyści. Korzyści te obejmują zmniejszenie wytwarzania odpadów, ochronę zasobów naturalnych, oszczędność kosztów i zwiększoną wydajność w łańcuchu dostaw.


Polecamy artykuł "Opakowania wielokrotnego użytku stosowane w produkcji żywności", który dla czytelników "Food-Lex" przygotowała Marzena Pawlicka-Cegiełko, kierownik Pracowni Oceny Materiałów i Wyrobów do Kontaktu z Żywnością w Zakładzie Bezpieczeństwa Żywności Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy w Warszawie. 


Dzięki lekturze artykułu szczegółowo poznasz przykłady opakowań wielkokrotnego użytku oraz przepisy prawne i wyniki badań z tego zakresu.


Kwartalnik "Food-Lex" nr 1/2024:

https://www.food-lex.pl/kwartalnik-food-lex-15435

AdobeStock_164577430-fassbier-scaled




Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij