Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Oddajemy w Państwa ręce Food-Lex nr 1/2023!
Zapraszamy do lektury najnowszego wydania kwartalnika "Food-Lex" omawiającego aktualnie najważniejsze zagadnienia prawa żywnościowego i ogólnogospodarczego oraz wyzwań środowiskowych dla przedsiębiorstw branży spożywczej.

W aktualnym wydaniu "Food-Lex" wybitni eksperci dla czytelników Kwartalnika opracowali najistotniejsze informacje z zakresu prawa żywnościowego, prawa ogólnogospodarczego i wyzwań środowiskowych:
  • Substancje dodatkowe z listy quantum satis. Zasady stosowania, ograniczenia i wyjątki - Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
  • Handel żywnością z Wielką Brytanią po brexicie - Jowita Prokop, Eversheds Sutherland
  • Wytyczne dotyczące bezpiecznego użycia i ponownego użycia wody w produkcji żywności oraz inne tematy ostatniej sesji Komitetu KKŻ do spraw Higieny żywności - Małgorzata Kłak-Sionkowska, Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
  • 45. Sesja Komisji Kodeksu żywnościowego - Magdalena Kowalska, Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
  • Ramy polityki UE w zakresie biopochodnych, biodegradowalnych i kompostowalnych tworzyw sztucznych - Marzena Pawlicka-Cegiełko, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
  • Praca zdalna. Zmiany w kodeksie pracy - Bartosz Wszeborowski, Kinga Rozbicka, PCS Paruch Chruściel Schiffter Stępień Kanclerz | Littler
  • Kontrola trzeźwości według nowych zasad - Bartosz Wszeborowski, Kinga Rozbicka, PCS Paruch Chruściel Schiffter Stępień Kanclerz | Littler
  • Zmiany w legalizacji zatrudnienia oraz pobytu obywateli Ukrainy na podstawie najnowszej nowelizacji specustawy - Karolina Schiffter, Rafał Stabach, kancelaria PCS Littler
  • Nowe regulacje środowiskowe dedykowane opakowaniom - Magdalena Dziczek, Związek Pracodawców Przemysłu Opakowań i Produktów w Opakowaniach EKO-PAK
  • Orzecznictwo TSUE w prawie żywnościowym – zagadnienia ogólne - Paweł Wojciechowski, Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
Dostępne są także stałe sekcje kwartalnika Food-Lex:
  • Okresy przejściowe
  • Nowości legislacyjne
  • Notyfikacje projektów przepisów krajów członkowskich w europejskiej bazie TRIS
  • Lista opublikowanych przepisów unijnych i polskich
  • Prace legislacyjne
  • Kalendarium najważniejszych wydarzeń
Zapraszamy do lektury: http://www.food-lex.pl/

food-lex_okladka_012023

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij