W najnowszym wydaniu Kwartalnika najlepsi eksperci informują o:
- zmianach i nowych wyzwaniach w obszarze żywności i żywienia wywołanych pandemią COVID-19
 - nowych regulacjach prawnych w zakresie ochrony konsumentów - podwójna jakość produktów
 - kryteriach mikrobiologicznych - rozporządzenie UE 2073/2005 - co, kiedy, dlaczego?
 - wybranych działaniach komitetów Komisji Kodeksu Żywnościowego w 2021 r.
 - wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością 
 - reklamach, promocjach, akcjach marketingowych prowadzonych przez producentów żywności
 - prawnych uwarunkowaniach poboru wód do celów produkcji artykułów spożywczych
 - projekcie nowego systemu gospodarki odpadami opakowaniowymi.
 
Ponadto, dostępne są tradycyjne, stałe części "Food-Lex":
- Okresy przejściowe
 - Nowości legislacyjne
 - Notyfikacje projektów przepisów krajów członkowskich w europejskiej bazie TRIS
 - Lista opublikowanych przepisów unijnych i polskich
 - Prace legislacyjne
 - Kalendarium najważniejszych wydarzeń
 
Zapraszamy do lektury!
https://www.pfpz.pl/kwartalnik-food-lex-15435