Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Urzędowe kontrole żywności podczas epidemii - opublikowane rozporządzenie KE
W dniu 31 marca 2020 r. zostało opublikowane rozporządzenie wykonawcze Komisji w sprawie środków tymczasowych mających na celu ograniczenie ryzyka dla zdrowia ludzi, zwierząt i roślin oraz dobrostanu zwierząt podczas określonych poważnych zakłóceń w systemach kontroli państw członkowskich z powodu choroby koronawirusowej (COVID-19).

Celem rozporządzenia jest zapewnienia państwom członkowskim tymczasowej możliwości przeprowadzania kontroli urzędowych w łańcuchu rolno-spożywczym w uproszczony sposób, biorąc pod uwagę bieżącą sytuację związaną z chorobą COVID-19. Jednak rozwiązania te nie wprowadzają odstępstw od obowiązujących przepisów prawa żywnościowego, np. z zakresu oznakowania kontrolowanych produktów.


Treść rozporządzenia dostępna jest w Dzienniku Urzędowym UE>>


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij