Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Ekspert: Problem z eksportem polskiej żywności do Czech ma charakter systemowy
- Gorsze wyniki polskich eksporterów nie są spowodowane trudnościami ze sprzedażą w pojedynczych kategoriach, lecz problem ma charakter systemowy. W naszej ocenie istotną rolę odgrywają tutaj stosowane przez Czechy praktyki protekcjonistyczne wymierzone przeciwko polskim eksporterom żywności - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Jakub Olipra, ekonomista Credit Agricole Bank Polska.

- Gorsze wyniki polskich eksporterów nie są spowodowane trudnościami ze sprzedażą w pojedynczych kategoriach, lecz problem ma charakter systemowy. W naszej ocenie istotną rolę odgrywają tutaj stosowane przez Czechy praktyki protekcjonistyczne wymierzone przeciwko polskim eksporterom żywności - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Jakub Olipra, ekonomista Credit Agricole Bank Polska.

Wywiad dostępny jest na stronie: Portalspozywczy.pl

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij