Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Szkoda w środowisku, a obowiązki przedsiębiorcy
Prowadzenie działalności produkcyjnej czy wytwórczej może wymagać od przedsiębiorcy uzyskania określonych pozwoleń środowiskowych.

W przypadku zakładów zajmujących się produkcją żywności, w zależności od źródła poboru wody czy odprowadzania ścieków będą to najczęściej pozwolenia z zakresu prawa wodnego. Niekontrolowane i czasami niezamierzone odprowadzanie ścieków do środowiska (będące wynikiem np. awarii) może skutkować nie tylko naruszeniem warunków pozwolenia, ale także przedostaniem się zanieczyszczeń do ziemi lub wód. W tym ostatnim przypadku może to spowodować powstanie szkody w środowisku.

 

Więcej w najnowszym numerze kwartalnika „Food-Lex”, zapraszamy do prenumeraty! 


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij