Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Forum Rynku Spożywczego i Handlu, 5-6 listopada, Hotel Sheraton, Warszawa
Dyskusja o najważniejszych trendach, tworzeniu produktów na miarę nowej ery i nowego konsumenta, odpowiedzialności społecznej firm FMCG i sieci handlowych z udziałem blisko 100 panelistów i ponad 1000 uczestników – przedstawicieli branży, decydentów i profesjonalistów - tak przedstawia się XI Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2018 (5-6 listopada 2018, hotel Sheraton, Warszawa).

Najważniejsze tematy dla branży spożywczej i handlowej znajdą swój wydźwięk na 17 merytorycznych sesjach i panelach dyskusyjnych, w których weźmie udział ponad 100 panelistów.  Wśród tematów kluczowych dla tegorocznej edycji Forum, szczególnie polecamy: Sukcesy i wyzwania – trzy dekady budowy polskiego biznesu spożywczego; Produkt i firma spożywcza „nowej ery”; Influencer, celebryta, trendsetter - czy za każdą rozpoznawalną marką powinna stać znana osoba?; Dawid czy Goliat - handel mierzy się z legislacyjnym naporem; Pop czy jazz – jaki nurt zwycięży na krajowej scenie detalicznej?; Społeczna odpowiedzialność firm FMCG i sieci handlowych; HoReCa Trends - koncepty szyte na miarę współczesnego konsumenta.


Wśród panelistów, którzy potwierdzili swój udział znaleźli się:

- Maciej Herman, dyrektor zarządzający, LOTTE Wedel

- Marek Moczulski, prezes, Bakalland SA

- Bartosz Urbaniak, szef Bankowości Agro BNP Paribas na Europę Środkowo-Wschodnią i Afrykę, BGŻ BNP Paribas

- Robert Wawro, wiceprezes Business Unit FOOD, Grupa Maspex

- Jan Kolański, prezes zarządu, Colian

- Bogusław Kowalski, prezes zarządu, Graal SA

- Dalius Misiūnas, prezes zarządu, Maxima Group

- Piotr Mietkowski, członek rady nadzorczej, Bank BGŻ BNP Paribas SA

- Łukasz Kalinowski, wiceprezes zarządu, Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy

- Marta Krasnoborska, wiceprezes zarządu, Mirko

- Maciej Mikołajczak, prezes, Chias Brothers Europe

- Krzysztof Chmura, dyrektor generalny, Bonduelle Polska SA

- Edward Bajko, prezes zarządu, Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek

- Zenon Daniłowski, prezes, Makarony Polskie

- Andrzej Gantner, dyrektor generalny, Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców

- Jerzy Śledziewski, wiceprezes zarządu, Bank BGŻ BNP Paribas SA

- Michał Czerwiński, prezes zarządu, Purella Food Sp. z o.o.

- Piotr Haman, prezes zarządu, OEX Cursor SA

- Matteo De Simone, Director South and East Europe, Contraload

- Krzysztof Skierkowski, członek zarządu, Mondelez International RDQ Sp. z o.o.

- Michał Zajezierski, wiceprezes zarządu, Nowel Sp. z o.o.

- Jacek Sadowski, prezes, DEMO Effective Launching

- David Gaboriaud, kucharz, kulinarny coach

- Rafał Krauze, Country Manager, trnd Polska

- Anna Sambor, wiceprezes zarządu, Bakalland SA

- Tomek Woźniak, trendsetter kulinarny

- Piotr Antkowiak, dyrektor zarządzający, OSI Poland Foodworks

- Witold Choiński, prezes zarządu,  Polskie Mięso

- Anna Olewnik-Mikołajewska, prezes, ZM Olewnik

- Janusz Rodziewicz, prezes zarządu głównego, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP

- Wiesław Różański, prezes zarządu, UPEMI

- Mariusz Szymyślik, dyrektor, Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

- Józef Wiśniewski, prezes zarządu Wipasz

- Edward Bajko, prezes zarządu, Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek

- Aleksandra Świerczyńska, prezes zarządu, Milkpol SA

- Jakub Nowak, prezes zarządu, Jantoń

- Robert Ogór, prezes zarządu, Ambra SA

- Marek Sypek, dyrektor zarządzający, Stock Polska

- Andrzej Szumowski, wiceprezes, Wyborowa Pernod Ricard, Przewodniczący Rady Głównej, Związek Pracodawców Polski Przemysł Spirytusowy

- Jan Domański, dyrektor ds. korporacyjnych, Grupa Eurocash

- Paulina Gbur, specjalista ds. polityki, dyrekcja generalna ds. rynku wewnętrznego, przemysłu, przedsiębiorczości i MŚP, dział E4 usługi dla przedsiębiorstw, Komisja Europejska

- Renata Juszkiewicz, prezes, Polska Organizacji Handlu i Dystrybucji

- Wojciech Kruszewski, prezes zarządu, Lewiatan Holdning

- Marek Niechciał, prezes, UOKiK

- Joana Sokolnik, senior analyst, Euromonitor

- Maciej Balsewicz, prezes, bValue

- Marian Owerko, przewodniczący Rady Nadzorczej, Bakalland SA

- Honorata Jarocka, Senior Food and Drink Analyst, Mintel, Poland

- Paweł Skrzypczak, prezes, Primavika Sp. z o.o.

- Sylwia Barthel de Weydenthal, Global Marketing Solutions Facebook

- Marcin Dąbrowski, CEO, Surge Cloud

- Jacek Palec, dyrektor e-grocery, Allegro

- Zbigniew Płuciennik, prezes zarządu, Szopi.pl

- Adam Abramowicz, Rzecznik Małych i Średnich Przedsiębiorców

- Krzysztof Bożek, współtwórca i współwłaściciel, sieć wegańskich restauracji Krowarzywa

- Robert Noceń, sekretarz generalny, Carrefour Polska

- Inga Songin, Regional Marketing Director, Danone

- Witek Sysiak, dyrektor ds. badań i rozwoju, współwłaściciel firmy SYS, twórca marki Zielone Pojęcie

- Paweł Konarski, dyrektor operacyjny, Hala Koszyki

 

XI Forum Rynku Spożywczego i Handlu odbędzie się w dniach 5-6 listopada w Hotelu Sheraton w Warszawie. Konferencji będzie towarzyszyła wieczorna Gala (5 listopada), podczas której wręczymy wyróżnienia w ramach plebiscytów Certyfikat Dobry Produkt i Food & Retail Start-Up Star. Przyznamy także redakcyjne Nagrody Rynku Spożywczego i Handlu firmom, które w minionym roku przeprowadziły ważne transakcje, wyróżniły się pozycją rynkową oraz innowacjami.


Więcej:

http://www.frsih.pl/pl/

Rejestracja:

http://www.frsih.pl/2018/pl/rejestracja,193.html

 


frish-mailing

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij