Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Mechanizmy poprawiające zaopatrzenie w cukier coraz realniejsze?
Z nieoficjalnych informacji FAMMU/FAPA wynika, że Komisja Europejska ponownie rozważa wprowadzenie mechanizmów poprawiających zaopatrzenie na wspólnotowym rynku cukru.

Brane pod uwagę są dwa instrumenty. Pierwszym jest uruchomienie dodatkowego importu po obniżonym cle, drugim przekwalifikowanie, czyli umożliwienie wprowadzenia pozakwotowego cukru na rynek unijny (najprawdopodobniej z opłatą wyrównawczą). Obecnie spekuluje się, że łączny wolumen wyniósłby 300-400 tys. ton (po 150-200 tys. ton na każdy mechanizm). Decyzja miałaby zapaść na komitecie zarządzającym pod koniec maja, a mechanizmy ruszyłyby już w czerwcu. 


Więcej w: FAMMU/FAPA 9/05/2016


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij