Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Margaryna – poznaj ją lepiej
Europejskie Stowarzyszenie Producentów Margaryn IMACE przygotowało skierowaną do konsumentów stronę internetową poświęconą margarynom, która dostępna jest w 5 językach, w tym w j. polskim: pl.spreadthewordaboutmargarines.org

Strona internetowa ma na celu dostarczenie konsumentom rzetelnych wiadomości na temat margaryn i tłuszczów do smarowania oraz sprostowanie wielu mitów krążących wokół tej kategorii. Prezentowane informacje oparte są na badaniach naukowych, jednak zostały napisane bardzo przyjaznym językiem.

 

Na stronie poruszany jest temat odpowiedniego profilu tłuszczowego, wszechstronnego zastosowania w różnych technikach kulinarnych oraz kwestie zrównoważonej produkcji margaryny i jej składników. Jednocześnie w prezentowanych treściach można znaleźć przepis na własną, domową margarynę oraz dowiedzieć się, co sprawia, że margaryna jest tak apetyczna. 


Ponadto, można znaleźć odpowiedź na pytanie, z czego zrobiona jest margaryna oraz jakie są różnice między margaryną a tłuszczami do smarowania o obniżonej zawartości tłuszczu.


Zapraszamy do odwiedzenia strony:

pl.spreadthewordaboutmargarines.org



sPREAd min



Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij