Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Przedłużenie terminu nadsyłania wniosków do programu grantowego PFPŻ ZP!
Program grantowy PFPŻ ZP skierowany jest do studentów stacjonarnych studiów doktoranckich realizowanych w państwowych akademickich ośrodkach naukowych w obszarach związanych z żywnością i żywieniem.

Celem programu jest promocja prac badawczych prowadzonych w obszarze żywności i żywienia, mających praktyczne znaczenie dla przemysłu żywnościowego. 


W ramach programu wyłonione zostaną trzy projekty badawcze, których autorom zostaną przyznane granty – każdy  na łączną kwotę do 8 000 zł netto, z przeznaczeniem na realizację projektu.

Adresatami programu grantowego są w szczególności doktoranci kierunków:

  • bezpieczeństwo i jakość żywności,
  • nauki konsumenckie,
  • technologia żywności,
  • towaroznawstwo żywności oraz
  • żywienie człowieka.

 

O przyznanie grantu mogą ubiegać się doktoranci ośrodków naukowych, które podpisały z PFPŻ ZP porozumienie w tym zakresie, tj.:

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Przedłużeniu uległ termin przyjmowania aplikacji. Obecnie obowiązujący termin zgłaszania wniosków do aktualnej edycji programu grantowego to 28 lutego 2015 r. (decyduje data stempla pocztowego).

Do pobrania:

Dodatkowych informacji udziela:
Marta Tomaszewska-Pielacha – Dyrektor ds. żywności i żywienia Polskiej Federacji Producentów Żywności
tel. (22) 830 70 55
e-mail: biuro@pfpz.pl


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij