Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Wyższe zapasy jabłek w UE w listopadzie 2013 r.
Wg WAPA zapasy jabłek w Unii Europejskiej na początku listopada 2013 r. były o 3,4% wyższe niż rok wcześniej. W największym stopniu wzrosły zapasy we Francji (+47%) do poziomu 691 tys. t, natomiast w Niemczech zanotowano ponad 19% spadek r/r do 340 tys. t - informują analitycy BGŻ.

W Polsce stan zapasów jabłek ukształtował się na poziomie 1,475 mln t, co oznaczało że był o 1,2% wyższy w stosunku do listopada 2012 r.

 

 

(Źródło: Bank BGŻ).


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij