Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Kompetencje organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w odniesieniu do zagadnień związanych ze znakowaniem środków spożywczych.
W ramach urzędowej kontroli oraz monitoringu żywności organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej oceniają znakowanie środków spożywczych. Wymagania dotyczące znakowania żywności znajdują się w szeregu aktów prawnych, które odnoszą się do wszystkich środków spożywczych lub do określonych ich rodzajów. Ocena znakowania dotyczy zarówno informacji zamieszczanych na opakowaniach obowiązkowo (np. nazwa, dane identyfikujące producenta czy data minimalnej trwałości), dobrowolnie (np. wartość odżywcza czy oświadczenie żywieniowe) oraz takich, które są wymagane w określonych przypadkach (np. warunki przechowywania).

 

Więcej informacji w nr 3, wrzesień 2013 r. kwartalnika Food-Lex.


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij