Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Ceny cukru w krajach UE mogą spaść. Polska ma pomysł jak to zrobić
Już na początku marca dowiemy się, czy jest szansa na znaczne obniżenie cen cukru w sklepach - pisze „Rzeczpospolita". Już 8 marca zbierze się unijny komitet zajmujący się rynkami rolnymi, który rozpatrzy wniosek polskiego resortu rolnictwa o wprowadzenie na rynek 400 tys. ton cukru z nadwyżki, która powstała w sezonie 2011/2012.

Jak informuje „Rz" podczas ostatniej kampanii cukrowej wytworzono o ponad 5 mln ton więcej cukru niż przewidują limity (ok. 13,3 mln ton cukru).

Zdaniem części ekspertów dodatkowe 400 tys. ton cukru na rynku UE będzie nie wystarczające aby wpłynąć na jego ceny.

 

(Źródło: PAP/portalspozywczy.pl).


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij