Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Cukier znów tanieje na giełdach
Ostatni tydzień lutego przyniósł dalsze spadki notowań cukru. Cukier biały w Londynie i cukier surowy w Nowym Jorku straciły po 6 proc., a ich notowania spadły do odpowiednio 702,6 i 660,1 USD/t - informuje FAMMU/FAPA.

Powodów ostatnich spadków należy szukać w niewielkim zainteresowaniu cukrem na rynku rzeczywistym – wysokie ceny odstraszyły od zakupów, a spadki sprawiają, że importerzy wyczekują na stabilizację, by móc kupić jak najtaniej.

(Źródło: FAPA/FAMMU na podstawie ICE, LIFFE, Reuters)


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij