Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Prawie 3 tys. niemieckich ferm drobiu i trzody może znowu produkować
Resort rolnictwa Dolnej Saksonii, najbardziej dotkniętej skażeniem dioksynami ogłosił, że z liczby 4468 gospodarstw hodowlanych zamkniętych w tym landzie zakaz dostaw jaj, drobiu i wieprzowiny dotyczy nadal tylko 1470.

Miały być kontrolowane w poniedziałek - informuje rp.pl za agencją AFP.

Na  4409 ferm, które zamknięto produktów nadal nie może dostarczać 1635. Całą żywność z gospodarstw, gdzie wykryto dioksyny, zniszczono.

(Żródło: rp.pl/AFP)


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij