Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
UE: Za cztery lata cukru może być większy o 37-53 proc.
Komisja Europejska szacuje, że w sezonie 2014/15 unijny import cukru wzrośnie o 1,2-1,7 mln ton do 4,4-4,9 mln ton wobec 3,2 mln ton, jakie mają być sprowadzone w sezonie 2010/11.

Powodem tak wyraźnego zwiększenia wolumenu przywozu jest rosnąca produkcja w najsłabiej rozwiniętych krajach (LDC), jak: Mozambik, Sudan, Etiopia, Malawi, Kambodża i Laos. Kraje te jednocześnie korzystają z bezcłowego dostępu do unijnego rynku w ramach porozumienia „Wszystko prócz broni" (EBA).

(Źródło: FAMMU/FAPA na podst. F. O. Licht)


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij