"Food-Lex" nr 4/2022 już jest!

W wydaniu:
  • Zrównoważony system żywnościowy. Planowane unijne regulacje prawne - Izabela Tańska, IGI FOOD LAW
  • Oświadczenia środowiskowe (green claims). Przepisy, wytyczne, praktyka. Część III - Michał Tracz, KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński
  • Pasze. Aspekty prawne związane z GMO - Piotr Włodawiec, Anna Pakulska, Makuliński Moczydłowski Rostafiński Włodawiec Kancelaria Radców Prawnych Prokurent
  • Zwycięska bitwa o najdroższą przyprawę świata na sesji Komitetu Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO - Joanna Maryniak-Szpilarska, Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
  • Nowe rozporządzenie UE nr 2022/1616. Materiały i wyroby z tworzyw sztucznych pochodzące z recyklingu przeznaczone do kontaktu z żywnością - Marzena Pawlicka-Cegiełko, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH - PIB
  • Ceny żywności w praktyce stosowania prawa konkurencji oraz zasad ochrony konsumentów. Zasady ochrony konsumentów. Część II - Dorota Malgin, Kancelaria Radcy Prawnego Dorota Malgin
  • Planowanie czasu pracy pracowników zmianowych i nocnych w świetle przepisów kodeksu pracy oraz zasad ergonomii - Magdalena Rycak Ph.D., Rycak Kancelaria Prawa Pracy i HR, Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Zainteresowanie Prezesa UOKiK branżą spożywczą. Przegląd aktualnych trendów - Iwona Kacprzak, Kancelaria Eversheds Sutherland Poland Łachowska-Brol sp. k.

Jak zawsze, w wydaniu znajdą Państwa także stałe sekcje kwartalnika "Food-Lex":
  • Okresy przejściowe
  • Nowości legislacyjne
  • Notyfikacje projektów przepisów krajów członkowskich w europejskiej bazie TRIS
  • Lista opublikowanych przepisów unijnych i polskich
  • Prace legislacyjne
  • Kalendarium najważniejszych wydarzeń
Zapraszamy do prenumeraty i lektury>>

food-lex_okladka_042022