AKTUALNOŚCI:
Kim jesteśmy Działania Kontakt  
START ___MEMBERS___ ANDROS
HACCP
GDA_producenci
SEMINARIUM
Dodatki
ciaa
page under construction
AKTUALNOŚCI
30.03.2020
Pobierz bezpłatny egzemplarz

Food-Lex

więcej
15.06.2024
Spis opublikowanych artykułów

Food-Lex

więcej
26.06.2024
Grupa Ferrero osiąga kolejne cele zrównoważonego rozwoju

Grupa Ferrero, jeden z największych na świecie producentów słodyczy w opakowaniach, sprzedająca w ponad 170 krajach znane i lubiane wyroby, zaprezentowała kolejną odsłonę raportu dokumentującego zaangażowanie firmy na rzecz planety i lokalnych społeczności. Obecnie 90,7% opakowań Ferrero jest zaprojektowanych tak, aby nadawały się do recyklingu, ponownego użycia lub kompostowania, Ferrero zwiększyło też identyfikowalność większości surowców do produkcji słodyczy, np. w przypadku kakao do 93% oraz do 98% oleju palmowego – to jedne z wielu obszarów postępu Grupy Ferrero w zakresie zrównoważonych praktyk.

więcej
BIULETYN
Dołącz do nas_new


CMS by - WEB interface
Poleć stronę Drukuj Mapa Serwisu Na górę
CZŁONKOWIE:
2005 - 2024 © PFPZ, Wszystkie prawa zastrzeżone
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij