Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Aspekty prawne stosowania aromatów do żywności. Część II
Pojęcie „składnik żywności o właściwościach aromatyzujących” zdefiniowane jest w rozporządzeniu jako składnik żywności nie będący aromatem, stosowany przede wszystkim w celu nadania produktom spożywczym zapachu/aromatu, który znacznie przyczynia się do obecności w środkach spożywczych niektórych naturalnie występujących substancji niepożądanych.

Definicja ta jest niezbędna do prawidłowej interpretacji limitów niektórych substancji określonych w załączniku III do rozporządzenia (WE) nr 1334/2008, o których wspomniano w dalszej części artykułu.

Więcej w numerze kwartalnika „Food-Lex” 2/2020, dostęp dla prenumeratorów>>

okladka_02_2020

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij