Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Zawiadomienie Komisji ws. stosowania przepisów art. 26 ust. 3 Rozp. (UE) nr 1169/2011 (2020/C 32/01)
Celem opublikowanego zawiadomienia Komisji Europejskiej jest zapewnienie wytycznych dotyczących stosowania przepisów art. 26 ust. 3 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności oraz rozporządzenia wykonawczego Komisji (UE) 2018/775, w którym określono zasady dotyczące stosowania art. 26 ust. 3 rozporządzenia nr 1169/2011.

Zawiadomienie skierowane jest do podmiotów prowadzących przedsiębiorstwa spożywcze i do organów krajowych. Dokument ten należy odczytywać w powiązaniu z innymi odpowiednimi przepisami rozporządzenia nr 1169/2011 oraz rozporządzenia wykonawczego nr 2018/775.


Więcej w numerze kwartalnika „Food-Lex” 1/2020, dostęp dla prenumeratorów>>


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij